Εμβόλιο: Χάκερς χτυπούν φαρμακευτικές για να κλέψουν την φόρμουλα

Δημοσιεύτηκε: 27/11/2020 - 21:25

Έπαθλο εκατομμυρίων δολλαρίων η "φόρμουλα' του εμβολίου για τους χάκερς που χρησιμοποιούνται και από κράτη.
Εκτός από τον αγώνα δρόμου μεταξύ των φαρμακευτικών για το"έπαθλο" του αποτελεσματικότερου εμβολίου υπάρχουν και αυτοί που πάνε  να το πάρουν μέσω... χάκινγκ.
Σύμφωνα μάλιστα με  το Reuters η Νότια Κορέα κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα και η Microsoft τη Ρωσική Κυβέρνηση. Καταστάσεις που αναμένεται να ενταθούν στο επόμενο διάστημα
Συγκεκριμένα η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας υποστηρίζει πως απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να χακάρει εταιρείες της Νότιας Κορέας που αναπτύσσουν εμβόλια για την Covid-19. Ο βουλευτής Χα Τάε-κιουνγκ είπε πως έλαβε σχετική ενημέρωση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά δεν διευκρίνισε πόσους και ποιους φορείς που ερευνούν την ανάπτυξη εμβολίου έβαλαν στο στόχαστρό τους οι hackers.
Διευκρίνισε πάντως πως δεν υπήρξε ζημιά από τις απόπειρες κυκβερνοπειρατείας. Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft δήλωσε ότι χάκερ που εργάζονται για την κυβέρνηση της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν επίσης να εισχωρήσουν στα δίκτυα επτά φαρμακευτικών εταιρειών και ερευνητών εμβολίων στη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.