Ρωσία: Το 2021 θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Θα είναι προαιρετικός

Δημοσιεύτηκε: 24/11/2020 - 21:05

Βάσει όσων δήλωσε σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, η χώρα σκοπεύει να ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού το 2021 ο οποίος θα είναι προαιρετικός.
«Προβλέπεται μαζική ανοσοποίηση για το 2021. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η Γκολίκοβα στο συμβούλιο συντονισμού των επιτρόπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μιλώντας περαιτέρω, η αξιωματούχος δήλωσε ότι πάνω από 117.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και υπάρχουν σχέδια για παραγωγή περισσότερων από δύο εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το τέλος του έτους.
«Από τη στιγμή της καταχώρησης του Sputnik V στο κράτος, περισσότερες από 117.000 δόσεις του εμβολίου έχουν τεθεί σε κυκλοφορία. Οι αρχές σχεδιάζουν να παράξουν πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους. Επί του παρόντος, προτεραιότητα είναι η ανοσοποίηση ομάδων υψηλού κινδύνου, γιατρών και εκπαιδευτικών» δήλωσε ο Γκολίκοβα.
Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.
​Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.