Στο επίπεδο 2 η Αχαΐα από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε: 24/10/2020 - 08:05

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης), από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μπαίνει από το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου εξειδίκευσε επίσης ο υφυπουργός, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
 
Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις τις βραδινές ώρες

  • Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4: Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη
  • Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.
  • Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στα σχολεία.

 
Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας
Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο, οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.
 
Στη γυμναστική στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 
Παράλληλα, είπε πως στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, ενώ σε ταβέρνες επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρίς μικροφωνική μέχρι τρία άτομα.