ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Με δέος και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η αφή της Ολυμπιακής φλόγας.
Στο ιερό της Ολυμπίας, μπροστά στα ερείπια του ναού της Ήρας, ηλικίας 2.600 ετών η Πρωθιέρεια, Μαίρη Μηνά, άναψε τη Φλόγα, από τις αχτίδες του ηλίου, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της, για τις επόμενες 100 ημέρες μέχρι το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και της Δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής (Cojo) Τόνι Εστανγκέ, της -ελληνικής καταγωγής- υφυπουργού Eξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου και της ηγεσίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για την Τελετή Αφής ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ την Τελετή παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας. Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε η κορυφαία μέτζο-σοπράνο, Τζόις ΝτιΝτονάτο και στη συνέχεια ακολούθησε η έπαρση της σημαίας της Γαλλίας και της Ελλάδας, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλου, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024», Τόνι Εστανγκέ, του προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, πριν την είσοδο στον Ναό της Ήρας και το τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Το “παρών” έδωσε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 



Source link

Προηγούμενο άρθροΠΆΤΡΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 5ο ΜΕGA FOUR 4×4 – Δείτε φωτό
Επόμενο άρθροΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΎΛΟΥ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 93